­ GÖBEL MEVKİİ YAPI KALINTISI | Kültür Portalı

GÖBEL MEVKİİ YAPI KALINTISI - Adana

Harita No 1/25.000 G.Antep
Mah. Köy - Mevkii TÜLÜ KÖYÜ GÖBEL MEVKİ
Adres TÜLÜ KÖYÜ GÖBEL MEVKİ SAİMBEYLİ ADANA
Pafta m36a1
Vakfiye
Genel Tanım İlçeye yaklaşık 10 km uzaklıkta, ilçenin güneyinde yer alan Türlü köyünde ,Hüseyin Belen Mahallesinde Gökbel Mevkiinde incelemelerde bulunulmuştur.Bu alanda bir yapıya ait temel izler ile 2 adet sütun tanburu tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Alanda bir yapıya ait düzgün blok taşlarla örülü temel izleri yer yer takip edilebilmektedir.Ancak yapı çok tahrip olduğundan yapının planı hakkında bir şey söylemek mümkün değildir.Yapı etrafında yapıya ait olması muhtemel iki adet sütun tanburu tespit edilmiştir.Yapı yanında yer alan büyük ana kaya üzerinde ise blok taş çıkartabilmek için ana kayaya açılmış kanallar görülmüştür.