Kütahya Mutfak Kültürü

Yedibin yýllýk kadim bir medeniyetin izlerini taþýyan Kütahya’mýz, tarihi ve doðal güzelliklerinin yaný sýra zengin bir kültürel mirasa da sahiptir. Bu mirasýn korunmasý, yaþatýlmasý ve gelecek nesillere aktarýlmasýnda bizlere önemli görevler düþmektedir. Her bölgenin kendine has damak tadý ve yemek kültürü bulunmaktadýr. Misafirperverliði ile bilinen Türk insanýnýn hayatýndamutfak ve yemek kültürü önemli bir yer tutmaktadýr. Türkiye’nin her bölgesi, kendine özgü farklý tatlarla yemek turizmi için kaçýnýlmaz bir fýrsat sunmaktadýr. Ýlimizin tanýtýmý için de bu fýrsatý iyi deðerlendirmemiz gerekmektedir. Kütahya’ya özgü yöresel yemeklerimiz daha çok hamur iþleri aðýrlýklý yemeklerdir. Bu yemeklerin içinde insana enerji veren ve organik olarak üretilen tarhana ve kýzýlcýk çorbalarýnýn ayrý bir yeri vardýr. Dünyadaki seyahat trendinin içine yemek turizminin de girdiði düþünüldüðünde yöresel yemeklerimiz Ýlimizin tanýtýmýna önemli katký saðlayacak, Türk beslenme kültürüne büyük hizmeti olacaktýr. Kütahya yöresel yemeklerinin kayýt altýna alýnmasý ve tanýtýlmasý amacý ile hazýrlanan özellikle ev hanýmlarýnýn ilgisini çekeceðine inandýðýmýz ikinci baskýsý gerçekleþtirilen “Kütahya Yemek Kültürü” kitabýnýn hazýrlanmasýnda emeði geçenlere teþekkür ediyorum. Aðýz tadýnýzýn bozulmamasý temennisi ile saðlýk ve afiyet diliyorum. Þerif YILMAZ Kütahya Valisi Önsöz

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2