Anadoluda’ki Geleneksel Süslemeli Bakır Mutfak Kapların Tasarımı

291 Anadoluda’ki Geleneksel Süslemeli Bakır Mutfak Kapların Tasarımı Maddi Kültür BİBLİYOGRAFYA • BELLİ, O.-KAYAOĞLU, G., Anadolu’da Türk Bakırcılık Sanatının Gelişmesi, İstanbul, 1993. • BERKER, N., “Türk El İşlemelerinde Semboller”, Sanat Dünyamız, Yıl:7, Sayı: 20, İstanbul, 1980, s.33. • BÜYÜKÇANGA, H. Hilal, Anadolu Selçuklu Seramiklerinde Figürlerin Dili ve Resim Eğitimi Açısın- dan İncelenmesi, Konya, 2006( S.Ü. S.B.E. Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim İş Öğrt. Böl. B.D Y.L. Tezi). • BÜYÜKÇANGA, Mehmet, “Karatay Medresesi Müzesi’nde Bulunan Tavus Kuşlu Figürlü Çininin Plastik Ögeleri Yönünden İncelenmesi”, Türk-İslam Medeniyeti Akademik Araştırmalar Dergisi, Sayı:4, Kon- ya, 2007, s. 171-176. • ERGİNSOY, Ülker, İslam Maden Sanatının Gelişmesi, İstanbul,1978. • FAROQHI, Suraıya, Osmanlı’da Kentler ve Kentliler , İstanbul, 1993. • KABAKCI, Bekir, Konya Sultan Selim-Selimiye Camisi’ndeki Kalem İşi Çalışmalarının Grafiksel Açı- dan İncelenmesi , Konya,2011 ( S. Ü. E. B. E. Güzel Sanatlar Eğitimi A.B.D,Resim-İş Eğit. Dalı Y.L.Tezi). • KARPUZ, E., “Osmanlı’da Mutfak Kültürü ve Konya Mutfağı”, Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Eyüp Sultan Sempozyumu 4, İstanbul, 2000, s. 90-98. • KARPUZ, E., “Rize Evi Mutfağı ve Etnografyası”, I. Ulusal Rize Sempozyumu, Rize (Kasım),2006, s.308-317. • KARPUZ, E., “Süsleme Sanatlarında Nar Motifi ve Konya Örnekleri”, İpekyolu, Konya, 2001, s. 263-266. • KARPUZ, E. , Konya’da Maden Sanatı ve Üretime Katkıları” , Ulusal I. Konya Ekonomisi Sempozyumu, Konya, 2003, s. 437-455 . • KARPUZ, E.,, “Çankırı Evinde Mutfak Kültürü ve Etnografyası”, Çankırı Araştırmaları, Yıl:7, Sayı.9, (Haziran), 2012/1, s. 149-155. • KARPUZ, E., , “Sivas Bakırcılığı ve Bakır Kaplardan Örnekler”, XVI. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri, Cilt:1, Sivas, 2014, s. 437- 454. • KARPUZ, Emine, “Anadolu Türk Mimarisinde Mekan Olarak Mutfak ve Osmanlı Dönemi Örnekleri”, Osm- anlı Ansiklopedisi, Cilt: 10, Ankara, 1999, s. 457-463. • KARPUZ, Emine, Anadolu’da Türk Mutfak Mimarisi ve Madeni Kullanım Eşyaları (18.-20. Yüzyıl), Konya, 1996. (Basılmamış Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Tezi). • KAYAOĞLU, G., “Bakır Kap Yapım Teknikleri I Dövme Tekniği”, Folklor ve Etnoğrafya Araştırmaları , İstanbul, 1984, s.219. • KOŞAY, H.Z., “Türkiye Halkının Maddi Kültürüne Dair Araştırmalar II”, T.E.D ., 1957, Sayı: 2, s. 7-28. • NUR, İsmail Hakkı, «Mesnevi’de Hayvan Karakterleri (Metaforları)», AVKAE Dergisi, 2013, 3(1),s.18-30. • ÖGEL, B., Türk Kültür Tarihine Giriş III-IV , Ankara, 1978. • ÖZTÜRK, Mustafa, Konya ve Çevresinde Anadolu Selçuklu Dönemi Çinilerinde Kullanılan Bitkisel Motiflerin Dili ve Resim Eğitimi Açısından İncelenmesi, Konya, 2008(Basılmamış S.Ü. S.B.E. Re- sim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı Y.L.Tezi)

RkJQdWJsaXNoZXIy NzMzNDcy