­ ZONGULDAK DEVLET HASTANESİ | Kültür Portalı

Zonguldak Devlet Hastanesi - Zonguldak

Mah. Köy - Mevkii Terakki Mh.
Adres Terakki Mh. Hastane Sk. No: 10 Merkez- Zonguldak
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sağlık Bakanlığı
Yaptıran Boyacıoğlu Ailesi
Vakfiye
Genel Tanım Enlemesine dikdörtgen planlı, zemin+1 katlı,kırma çatılı, Marsilya kiremit örtülü, taş ve tuğladan inşa edilmiş yapıdır.
Rutubet C
Yapılan Onarımlar Çeşitli dönemlerde onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Zemin+1 katlı yapının ön cephesinde ortada üzeri sundurmalı, taş merdivenlerle ulaşılan sivri kemerli anıtsal bir girişi bulunmaktadır. Kemerin altında çift kanatlı ahşap kapısı bulunmaktadır. Yapının iki yanında dışa taşan balkonlu mekanlar yer alır. Bu köşe bölümlerin ve farklı kottaki diğer ahşap kaplı geniş saçak altları ahşap kirişlerle desteklenmiştir. Zemin kat pencereleri sivri kemerli, üst kat pencereleri dikdörtgen formludur. Kat araları ve pencerelerin üzerinden silmeler geçirilerek yapı hareketlendirilmiştir. İçte koridorların iki yanında ahşap tavanlı odalar sıralanmıştır. İhtiyaca cevap vermeyen yapıya ilave yapılar eklenmiştir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum