­ KERKENES KALESİNİN FETHEDİLMESİ EFSANESİ | Kültür Portalı

Kerkenes Kalesinin Fethedilmesi Efsanesi - Yozgat

Efsaneler

Sorgun İlçesi Şahmuratlı Köyü'nde bulunan Kerkenes Harabeleri ile ilgili anlatılan Kerkenes Kalesinin Fethedilmesi Efsanesi'ne göre; Kerkenes şehri düşmanların elindedir. Battal Gazi, burayı almak ister. Bir akşam üzeri tüccar kılığında kaleye gelir. Develere sepet yükler, sepetlerin içine de askerlerini bindirir,. üzerlerine de kumaş örter. Kumaş tüccarı kılığında Kerkenes’e girer. Kralın askerleri kumaş almak isterler. Battal Gazi: “Bügün akşam oldu, yarın satarım” diye askerleri geri gönderir. Ortalık iyice kararınca askerlerini sepetlerden çıkararak gece kaleyi fetheder. Sabah ezanı Kerkenes’deki kalede okunur.

Görüntülenme Sayısı : 3055    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Haziran 2020 Salı