­ YALOVA SÜTLÜSÜ | Kültür Portalı

Yalova Sütlüsü - Yalova

• 700 gr. yufka
  • 200 gr. yağ
  • 400 gr. fıstık-fındık-badem-ceviz

Yalova Sütlüsü Yapılışı:

Yalova sütlüsünün hamuru süt, vanilya, hindistan cevizi suyuyla yoğurulmaktadır. Hamur yoğurulduktan sonra ince hamur halinde açılır, açılan yufkalar tepsi ebatına göre kesilir ve bu yufkalar tepsiye tek tek döşenir ara kısmına; hindistan cevizi ve istenilen kuruyemiş konulduktan sonra, kalan yufkalar üzerine döşenir ve kare şeklinde kesildikten sonra 200 gr  yağ ilave edildikten sonra tepsi yağlı kağıt ve folyoyla kapatılır, çok ılık buharlı bir fırında 1.5 saat kadar  kalır. Fırında kızartmadan beyaz olarak çıkartılır daha sonra 1.5 lt  süte 600 gr şeker ve 2 gr vanilya ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır. Süt kaynamaya yakın ateşten indirilir ve fırından çıkan Yalova Sütlüsüne ilave edilir. Daha sonra 2 saat bekletilir. Ondan sonra 0 dereceli bir dolapta 1.5 saat bekledikten sonra mevsim meyveleriyle servis edilir.

Yalova Sütlüsü yurtiçinde ve yurtdışından yoğun talep görmekte olup,Yalova'ya yolu düşen herkesin tatması gereken bir lezzettir.

Kaynak: Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yalova Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 16215    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Nisan 2020 Cuma