­

ETLİ KÖFTE (ACEM KÖFTESİ) - Van

Tür Yemek
Açıklama Malzemesi: Lape ( kırık nohut) Sinirsiz et, Reyhan, zeytinin İnce bulgur 1 yumurta 1 kaşık un Soğan, yeşil biber Yağ, salça, tuz, karabiber Yapılışı: Et tahta üzerinde dövülerek kıyma haline getirilir. Dövülmüş etin üzerine haşlanmış lape, ince bulgur, reyhan, zeytinin, karabiber, dövülmüş soğan ve yeşil biber, l yumurta, l kaşık ıın ilave edilerek yoğrularak avuç içi büyüklüğünde yuvarlanır. Tencerede yağ ve soğan kavrulur ince kıyılmış yeşil biber ve domateslerde tencerede öldürülür. Su ilave edilir. Kalan lape de tencereye atılır Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 2388    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı   
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı © Tüm hakları saklıdır.