ETLİ KÖFTE (ACEM KÖFTESİ) - Van



Yemek
Malzemesi:
Lape ( kırık nohut)
Sinirsiz et,
Reyhan, zeytinin
İnce bulgur
1 yumurta
1 kaşık un
Soğan, yeşil biber
Yağ, salça, tuz, karabiber

Yapılışı:
Et tahta üzerinde dövülerek kıyma haline getirilir. Dövülmüş etin üzerine haşlanmış lape, ince bulgur, reyhan, zeytinin, karabiber, dövülmüş soğan ve yeşil biber, l yumurta, l kaşık ıın ilave edilerek yoğrularak avuç içi büyüklüğünde yuvarlanır. Tencerede yağ ve soğan kavrulur ince kıyılmış yeşil biber ve domateslerde tencerede öldürülür. Su ilave edilir. Kalan lape de tencereye atılır Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1381    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013    Güncellenme Tarihi : 05 Şubat 2013   

Sosyal Google Plus