­ ERCİŞ DELİÇAY KALESİ | Kültür Portalı

Erciş Deliçay Kalesi - Van

Adı Erciş Deliçay Kalesi
Mah. Köy - Mevkii
Adres Erciş Şeker Fabrikası'nın doğusundaki Deliçay'ın Van Gölü'ne karıştığı yerin hemen doğusundadır.
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Bugünkü Erciş Şeker Fabrikası'nın doğusundaki Deliçay'ın Van Gölü'ne karıştığı yerin hemen doğusunda küçük bir tepede Urartular'dan kalma kale ve dış yerleşmesi yer alır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Burada yakın bir zamana kadar var olan bir köy nedeniyle Urartu kalıntıları büyük bir ölçüde tahrip olmuştur.Yinede aşağı yerleşmenin güneyindeki kalıntılardan sur yapısının 3m kadar bir genişliğe sahip olduğu görülmektedir. Surların dış yapıları taş bloklarla örülmüş ve ortasının molozla doldurulduğu anlaşılmaktadır. Duvar boyunca belli aralıklarla burç çıkıntıları bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Kale
Önerilen Kullanım Ören Yeri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1987    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Aralık 2013 Çarşamba