­ TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Tarhana Çorbası - Uşak

• 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • Tercihe göre yarım kg haşlanmış nohut veya fasulye

Tarhana Hamurunun Yapılışı:

Bir gün öncesinden hamur için maya hazırlanır. Hazırlanan maya un ile yoğrulurken, yukarıda sayılan malzemeler de ilave edilmek suretiyle, karışım hazırlanır. Belli bir kıvama gelen karışım, geniş kap, (toprak çömlek veya leğen) içine konulur. 15-20 gün bu kapta bekletilir. Bu arada 2 günde bir, hafif ıslatılmış elle karıştırılarak mayalanması sağlanır. Daha sonra parçalanarak temiz bir bez üzerinde serilir, kuruduktan sonra elle ovularak elenir, bez torba veya toprak küpte saklanır. Pişirilirken salça, etsuyu ve tereyağı kullanılır. Sıcak servis edilir.

Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

• 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates suyu
  • 3 yemek kaşığı toz tarhana

Yapılışı

Yağ eritilir. Salça ve domates suyu eklenir. 4 su bardağı soğuk su eklenir. Tarhana ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır .Üzerine istenirse nane serpilir.

Kaynak: Suna GÖKDURNA

Görüntülenme Sayısı : 10876    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Ekim 2019 Pazartesi