­ TRABZONSPOR MÜZESİ | Kültür Portalı

Trabzonspor Müzesi - Trabzon

Trabzonspor Müzesi Trabzon'un özgün tarihi eserlerinden biri olan binadaki müze, barındırdığı kupalarla Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olmasının yanında Cumhuriyet Dönemi Trabzonspor tarihinin de belleği konumundadır. Müzede en ilginç kupa ise 1958 yılında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nda Trabzon İdmanocağı'nın kazandığı yarım kupadır. Futbol Federasyonu tarafından 1958 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonası Finallerinde Ankara Havagücü takımı ile Trabzon İdmanocağı takımlarının puanlarının ve averajlarının aynı olması ve her iki takımın da ayrı bir maç yapmayı kabul etmemeleri üzerine Futbol Federasyonu iki takımı da şampiyon ilan etti ve kupa ortadan ikiye bölünerek her iki takıma da yarımşar olarak verildi. Şimdi kupanın yarısı Trabzonspor Müzesi'nde, diğer yarısı ise Ankara Havagücü Müzesi'ndedir.

Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kültür Turizmi
Trabzon Merkez Maraş Caddesi Halkevi Sokaktaki Sadri Şener Sosyal Tesisleri Binasının 2. katında yer almaktadır.Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir
Kemerkaya, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20094    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Aralık 2017 Cuma