­ MADIMAK CACIĞI | Kültür Portalı

Madımak Cacığı - Sivas

Pilâvlık bulgur suda haşlanır. Ayıklanmış ve yıkanmış madımaklar ince olarak doğranır ve bulgur ilave edilir. Yoğurt kaşıkla iyice karıştırılarak ve tuzu konularak bu karışıma katılır. Soğuk olarak servis yapılır. Malzemeler 1 Su Bardağı Pilâvlık Bulgur 1 Su Bardağı İnce Doğranmış Madımak 2 Su Bardağı Yoğurt ½ Çay Kaşığı Tuz Not: Ispanak, pancar gibi sebzelerle de aynı şekilde cacık yapılabilir. Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Görüntülenme Sayısı : 1562    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma