­ HACIOĞLU KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

Hacıoğlu Köyü Cami - Sinop

Adı Hacıoğlu Köyü Cami
Envanter No A-69
Mah. Köy - Mevkii Hacıoğlu Köyü
Adres Hacıoğlu Köyü/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım Hacıoğlu Köyü yerleşim alanın kuzeydoğusunda yer alan yüksek bir tepenin yamacında inşa edilmiş, yapı doğu-batı konumlu dikdörtgen planlı, tek katlı bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hacıoğlu Köyü yerleşim alanın kuzeydoğusunda yer alan yüksek bir tepenin yamacında inşa edilmiş, yapı doğu-batı konumlu dikdörtgen planlı, tek katlı bir yapıdır. Cephe duvarlarının bütünü moloz taşlardan örülmüştür. Bina girişi güney- batı köşesinde çift kanatlı ahşap kapı ile sağlanmıştır. Üzeri beşik çatı şeklinde kiremitle örtülüdür. Güney cephesinde 4, doğu cephesinde 1 adet olmak üzere 5 adet penceresi vardır. Sonradan Minare eklenerek camiye çevrilmiş, içerde ahşap mihrap oluşturulmuş, köye yeni cami yapılmasıyla terk edilmiştir.
Orjinal Kullanım Kilise
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1521    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2014 Pazartesi