­ CUMHURİYET İLKOKULU | Kültür Portalı

Cumhuriyet İlkokulu - Sinop

Adres İtfaiye Caddesi No:21-Merkez/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Yaptıran Hüsnü Bey
Yapım Tarihi XX. Yüzyıl
Vakfiye
Genel Tanım Kuzey-güney konumlu, dikdörtgen planlıdır. Duvar örgüsünde kullanılan taş malzeme günümüzde sıva ile kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 1923 yılında, İnas Mektebi (Kız Okulu) olarak inşaatının başlatıldığı 1928 yılında Rüştiye olarak eğitim ve öğretime geçen okul, 1935 yılında İlkokul olarak faaliyete geçer. Kuzey-güney konumlu, dikdörtgen planlıdır. Duvar örgüsünde kullanılan taş malzeme günümüzde sıva ile kapatılmıştır. Zemin kata açılan büyük kapıdan girildiğinde sağda ve solda koridorlar, önde ise ortada birleşerek ikinci kata çıkan sağlı sollu, ahşap merdivenler vardır. Katlar birbirinin simetriği olup, altışar bölümlüdür. İlköğretim Okulu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsislidir.
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4015    Eklenme Tarihi : 03 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2014 Pazartesi