­ AYANCIK ORMAN İŞLETME LOJMANLARI | Kültür Portalı

Ayancık Orman İşletme Lojmanları - Sinop

Adı Ayancık Orman İşletme Lojmanları
Mah. Köy - Mevkii Yalı Mahallesi
Adres Ayancık/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım 191 ada 5 parselde bulunan eski Orman İşletme Lojmanları simetrik olarak sağlı sollu, ikişer sıralı toplam 4 adet bloktan oluşmaktadır. Her blokta 6 adet daire bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bu bloklar, zemin + 1 katlıdır. Zemin kat duvarları moloz taş örgülü; 1. kat duvarları ise ahşap direkler arasına tuğla örgülüdür. Duvarlar beton sıva ile kapatılmıştır. Ön cephede; 3 adet giriş eyvanı bulunmakta, her eyvana sağlı sollu 2’şer merdiven ile ulaşılmakta olup, bu cephedeki merdiven sayısı 6’ya ulaşmaktadır. Her eyvandan 2 farklı daireye açılan 2’şer adet ayrı kapı açılmaktadır. Her dairenin zemin katındaki depolara ön cephede merdiven altlarındaki 2 adet kapı ile geçilmektedir. Arka cephede de zemin kata geçişi sağlayan kapılar bulunmaktadır. Üst katta bulunan çift kanatlı ahşap pencereler genel anlamda orijinalliğini korumaktadır. Zemin kat ön cephede küçük pencere açıklıkları ile arka cephede ise yarım pencereler ile aydınlatılmıştır. Binanın üst kısmını 4 akarlı ve oluklu saç ile kapatılmış olan dik ahşap çatı örtmektedir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-29.09.2012/578
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2653    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Ağustos 2014 Cumartesi