­ ŞEYH HAMZA EL-KEBİR HAZRETLERİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Şeyh Hamza El-Kebir Hazretleri Türbesi - Siirt

Şeyh Hamza El-Kebir Hazretleri'nin doğum tarihi bilinmemektedir. Hims Vilayeti’ne bağlı Tedmur denilen yerden gelmiştir. Soyu büyük Sahabi Halid Bin Velid’e (R.A.) dayanır. Babaları Ebu Said-i Magzuni, Hicri 470, Miladi 1077 ile Hicri 561, Miladi 1166 yılları arasında yaşayan Abdülkadir Geylani Hz.’ne muasir olmuş, hatta birbirlerine karşılık ders vermişlerdir. Başta İsmail Fakirullah Hz.’nin tespiti olmak üzere tevatürle sabit olan O’nun büyük velayeti ve “Kutb’ul Aktab” makamına ulaşmış, Tillo’nun başta gelen velilerinden biri olmuştur. Tarikati “Hamzeviyye” tarikatıdır. 12 erkek çocuğu olmuştur. Bunların hepsi velayet makamına müşerref olmuşlardır. Şeyh Hamza El-Kebir Hz. Hicri 669, Miladi 1271 tarihinde vefat etmiştir. Kabri şerifi Tillo’da keni adına yaptırılan türbededir.

Kaynak: Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Siirt Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Siirt Şehir Merkezi ile Tillo İlçesi arasında çalışan minibüs, taksi veya özel araçla gidilebilir.
Tillo İlçe Merkezi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12168    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2020 Cuma