­

Sakarbaba Türbesi - Sakarya

Tür Türbe
Turizm Türü İnanç Turizmi
Açıklama Günün birinde Sakar Baba adlı bir ermişin yolu Adapazarı’na düşmüş. Irmak üzerindeki Beşköprü’ den geçerken durdurulmuş ve kendisinden “geçiş vergisi “istenmiş. Sakar Baba, parası olmadığından veremeyeceğini belirterek geçiş izni istemiş. Ama kimse oralı olmamış. Sakar Baba bir dua ederek suya eliyle yön göstermiş. Duası biterken ırmak yatak değiştirmiş ve gösterdiği ovadan akmaya başlamış. O günden sonra ırmağa Sakar Baba denmeye başlanmış, daha sonra bu isim “Sakarya” şekline dönüşmüş. Bugün Erenler Tepesinin eteklerinde bulunan Sakar Baba Türbesinde yatan ermişin bu kişi olduğuna inanılır.
Ulaşım Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 23 km.dir
Adres İlimiz Erenler İlçesi Bağlar Mahallesi Erenler Mezarlığı Aşağısında Yer Almaktadır.
Telefon
Fax
İnternet Adresi
Email

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 998    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Haziran 2017 Cuma