­

Harkköy Kanyonu - Sakarya

Tür Kanyon
Turizm Türü Doğa Turizmi
Açıklama Mağara içerisinde kanyon girişine 40 metre uzaklıkta, 15 metrelik yeryüzü harikası şelale vardır. Mağara içerisindeki manzara görülmemiş güzellikte doğa harikasıdır. Taraklı, doğa turizmi açısından, eşine az rastlanır yörelerden biridir. Yüz ölçümünün % 60’ı ormanlarla kaplı olan ilçe, coğrafi yapısıyla, bitki örtüsüyle, tabiat harikası mesire yerleri olan, Tuzla köyünden başlayan Hark kanyonu ve Mağarası, Karagöl Yaylası, Güngörmez Şelalesi, Kemer Köprüsü, Acısu, Hıdırlık Tepesi, Gürleyik Suyu, Belengermesi, Hamza Pınarı, Çile Pınarı, Ak Çeşme ve Çoban Çeşmesiyle görülmeye değer gerçekten şirin bir Anadolu parçasıdır.

Ulaşım Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Hark -Tuzla Kanyonu: İlçeye 17 km. uzaklıkta ve ilçenin kuzey batısında bulunur.
Adres Taraklı, Harkköy-Tuzla
Telefon
Fax
İnternet Adresi
Email

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2300    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Haziran 2017 Cuma