­ BÜYÜK ESENCE ORHAN CAMİİ | Kültür Portalı

Büyük Esence Orhan Camii - Sakarya

Tamamen ahşaptan yapılmıştır. Tahtalar ve kerestelerin üzeri samanlı harçla örtülüdür. Dışta cephesi samanlı çamurla örtülüdür. Çok küçük bir camii olup, şadırvanı bulunmayıp, minaresi mevcuttur. İç alana yaklaşık 60-70 metrekaredir. Caminin içi de ahşaptır. Hatta minber dahi ahşap olup, herhangi bir süslemesi yoktur. Basık olan binada, balkon mevcut olup, kubbe kullanılmamıştır. Çatı kiremit ile örtülüdür. Ön cephede duvara destek için tahtalar koruma amaçlı sonradan olarak ilave edilmiştir. Camii şu anda ibadete kapalıdır. Hemen yanına aynı isimle yapılan camii kullanıma açıktır.

Sakarya Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Adapazarı-Hendek karayolu üzerinde; Büyük Esence Köyü, köy mezarlığındadır. Şehir Merkezine uzaklığı 13 kilomertedir. Adapazarı Donatım Orta Garajlardan Köy ve Hendek-Akyazı ilçe minibüsleriyle ulaşım mümkündür.
Adapazarı-Büyük Esence Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5080    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2022 Pazartesi