­

Turşu Kavurma - Sakarya

Tür Sebze/Ot Yemekleri
Açıklama MALZEMELER 1 kg fasulye turşusu 5 diş sarımsak 3 adet soğan tuz ½ su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Görüntülenme Sayısı : 469    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Mayıs 2017 Perşembe