­

Kuymak - Sakarya

Tür Hamur İşi ve Börekler
Açıklama MALZEMESİ: 4 çorba kaşığı katı yağ 4 su bardağı su 2 su bardağı mısır unu 250 gr. beyaz köy peyniri tuz Kızdırılmış iki kaşık yağa azar azar su ekleyip kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp, kaynamakta olan suya karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu yedirin. Ateşi kısın. Lapa kıvamına gelince, 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederken ince ince dilimlenmiş peyniri de ekleyerek eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı kızdırarak üzerine gezdirin. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Görüntülenme Sayısı : 532    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Mayıs 2017 Perşembe