­ İÇLİ KÖFTE | Kültür Portalı

İçli Köfte - Osmaniye

• 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı un

İçli Köfte Yapılışı:

İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilip üzerine kıyma ilave ederek kavrulur. Maydanoz ve ceviz ilave edilir. Ateşten indirildikten sonra üzerine salça, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Dış malzeme için bulgur ve kıyma öncelikle yoğrulur. Yoğrulmadan önce eller ıslatılır. Daha sonra diğer malzemeler katılıp yoğurma işlemi tamamlanır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içerisinde yuvarlayarak, başparmak yardımı ile ortasına oyulup, şekillendirilir. İçine kıymalı harçtan 3 çorba kaşığı kadar doldurulur. Hamurun açık kalan kısmı parmak uçları yardımıyla kapatılır. Tuzlu suda haşlanabileceği gibi bol yağda da kızartılabilir.

Kaynak Kişi: Rukiye YILMAZ

Osmaniye Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5053    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı