­ PANCAR ÇORBASI | Kültür Portalı

Pancar Çorbası - Ordu

• ½ çay bardağı bulgur
  • ½ çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı tuz

Pancar Çorbası Yapılışı:

Pancar temizlenip yıkanır. İnce ince doğranır. Bir tencerede yağ eritilir. İncecik doğranmış soğanlar bu yağda penbeleşinceye kadar kavrulur. Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır. Sonra doğranmış pancar biraz piştikten sonra pirinç, bulgur ve önceden haşlanmış fasulye ile mısır katılır. Birlikte epeyce kaynadıktan sonra, elenmiş mısır unu kaynayan yemeğin içine elle azar azar dökülerek, tahta kaşıkla topaklaşmaması için devamlı karıştırılır. Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça acı biber ilave edilir. Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Daha sonra servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Ordu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 89615    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2020 Perşembe