­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Bahçe içinde yer alan, 3 katlı, moloz taş duvarlı ve bağdadi tekniğinde yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Sokaktan bahçeye girilir. Bahçeden taş bir merdivenle sahanlığa çıkılır. Sokak cephesinin tam ortasında birinci katta ahşap, 2 kanatlı kanatları süslü ahşap kapısı vardır. Giriş kapısının kenarları ve üzerindeki pencere taş bordür ile çevrelenmiştir. Kapının her 2 yanında pervazlı birer adet giyotin dikdörtgen pencere vardır. 2. katın bu cephesi ortadan düşey bir bordür ile ikiye ayrılmış olup, her iki yanında birer adet ahşap giyotin pencere vardır. Deniz cephesinde yani ön cephede son iki katta üçer adet giyotin pencere vardır. Bu pencerelerin pervaz özellikleri diğer cephede anlatıldığı gibidir. En altta bu cepheden giriş vardır. Evin köşeleri kesme taş, kat araları ahşap bordürlüdür. Kırma çatılı olup, dar saçaklıdır. Çatı örtüsü sonradan değiştirilmiştir. Batı ve kuzey cephesinde eklentiler var.
Yayın Dizini 0
Ekler 0