­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Bahçe içinde yer alan, bodrum üzerine 3 katlı, bağdadi tekniğinde inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Bodrum katı moloz taş örgülü olan yapının denize bakan cephesi arazinin eğimli olması nedeni ile yaklaşık bir kat yüksekliğine erişmiştir. Bu katta 2 küçük pencere yer almaktadır. Birinci kata ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. Yapının ortasında çift kanatlı ahşap bir kapısı vardır. Kapının her iki yanında demir parmaklıklı ikişer pencere vardır. İkinci katta demir desteklerle taşınan üçgen alınlıklı cumba yer almaktadır. Cumbanın cephesinde 2, yanlarında ise 1’er penceresi vardır. Pencerelerin tümü ahşap pervazlı, dikdörtgen ve giyotin tiplidir. Katlar arası köşelerde taş bordürler kullanılmıştır. Alaturka kiremit örtülü, kırma çatılı yapının, ahşap saçağı vardır. Deniz cephesindeki giriş kısmı balkon terasa çevrilmiştir Ahşap kapı demir kapı ile değiştirilmiştir. Bütün cephe sonradan sıvanmıştır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon K.T.V.K.B.K KARARLARI
Görüntülenme Sayısı : 1078    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Ekim 2013 Pazartesi