­ GÜNÖREN KÖYÜ MUHTARLIĞI/1 NOLU KAYA MEZARI | Kültür Portalı

GÜNÖREN KÖYÜ MUHTARLIĞI/1 NOLU KAYA MEZARI - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Dış cephesi oldukça fazla tahrip olmuş olan kaya mezarı, dikdörtgen plana sahiptir. Mezar odasının açıklığı insan eliyle ve yağmur, rüzgar gibi doğal etkenler sonucu tahrip olmuş ve bozuk ovalleşmiş bir yapı şeklini almıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Kaya mezarının korunabilmiş ölçülerine göre, mezar odasına yaklaşık 50x61 cm.’lik bir açıklıkla girilmektedir. Cephesi doğuya bakan mezar odasının iç yüksekliği 110 cm.’dir. Mezar odasının tavan kısmı kenarları yuvarlatılarak beşik tonoz şeklinde oluşturulmuştur. Mezarın iç kısmında girişin tam karşısında, zeminden 9 cm. derinde 80x18 cm. boyutlarında dikdörtgen bir çukur oluşturulmuştur. Bezemesiz bir cephe işlenişi vardır.
Orjinal Kullanım Mezar
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon K.T.V.K.B.K KARARLARI
Görüntülenme Sayısı : 883    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2013 Salı