­ T.C.D.D. İSTASYON BİNASI | Kültür Portalı

T.C.D.D. İSTASYON BİNASI - Niğde

Adı T.C.D.D. İSTASYON BİNASI
Mah. Köy - Mevkii Burhan Mahallesi
Adres T.C.D.D. İstasyonu Burhan Mahallesi Merkez/NİĞDE
Vakfiye
Genel Tanım İdari bina ve lojmandan oluşmaktadır.Zemin + 1 katlı , alaturka kiremitle örtülü kırma çatılı taş yığma yapıdır. Pencere oranları , biçimleri, cephe yüzeyindeki silmeler v.b. özellikleri Cumhuriyet dönemi mimari özelliklerini yansıtır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İdari bina ve lojmandan oluşmaktadır.Zemin + 1 katlı , alaturka kiremitle örtülü kırma çatılı taş yığma yapıdır. Ön cephe alt katta yuvarlak kemerli üç kapı ve iki pencere bulunur.İkinci katta ise dikdörtgen üç pencere yer alır.Pencere oranları , biçimleri, cephe yüzeyindeki silmeler v.b. özellikleri Cumhuriyet dönemi mimari özelliklerini yansıtır.