­ KONUT (HASAN KULU EVİ) | Kültür Portalı

KONUT (HASAN KULU EVİ) - Niğde

Adı KONUT (HASAN KULU EVİ)
Mah. Köy - Mevkii Yukarı Kayabaşı Mahallesi
Adres Yukarı Kayabaşı Mahallesi Güney Sokak No:4 Merkez/NİĞDE
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+1 katlı olup; ön tarafta avlu ile çevrili bahçesi vardır. Avluya açılan sokak kapısı doğu yönde bulunmaktadır.1.kat düzensiz kesme taş örgülü olup, 2.kat düzgün kesme taş örgülüdür. Orijinal düz damlı iken sonradan yarım çatı ile üzeri örtülmüştür.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ön cephe: Kuzey istikamette olup; bahçeye bakar. Zemin kat ortasında giriş kapısı vardır. Kapının sol tarafında 1 sağ tarafında 2 adet dikdörtgen pencere bulunmaktadır. Kapının üstünde kare şeklinde aydınlık penceresi vardır. Girişin önünde tek sütun üzerine sağ ve sola çift kemerli bölüm vardır. Bu uygulama 2. katta da balkon amaçlı olarak ele alınmış olup, doğu cephede de geniş bir pencere yer almaktadır. Üst kat ön cephesinde sağ ve sola çift kemerli balkon mevcuttur. Balkonun sağ ve solunda olmak üzere ikişerden dört adet dikdörtgen pencere mevcuttur. Yine doğu cephesinde 2 adet dikdörtgen pencere vardır.2.kat düzgün kesme taş ile yapılmıştır. Alt ve üst kat iki ayrı ev olarak kullanılmaktadır. Müştemilatta sonradan eklenmiş düzensiz bölümler vardır. 2. kattaki kemer aralıkları sonradan biriketle örülmüştür. İç kısmı ise bakımsız durumdadır.
Tescil Kararı Nevşehir K.T.V.K.K - 04.07.2006/751

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 992    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2015 Çarşamba