­ AĞKENT YERLEŞİM ALANI | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Sit

AĞKENT YERLEŞİM ALANI - Muş

Adı AĞKENT YERLEŞİM ALANI
Mah. Köy - Mevkii MOLLAKENT BELDESİ
Adres MOLLAKENT BELDESİ
Diğer Özellikler
Genel Tanım Ağkent Yerleşim Alanı’nın olduğu bölgede Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun yapmış olduğu tescil esnasında 38244084 D 4312996 K, 38244147 D 4312968 K, 38244340 D 4312873 K koordinatlarında olduğunu tespit etmişlerdir. Ağkent Kalesinin kuzey tarafına düşen yerleşim alanı oldukça geniş bir alana yayıldığı, bunu da geride kalan kalıntılarda görmek mümkündür. Gerek yapılan kaçak kazılar sonucunda gerekse sürülen toprağın altında çok sayıda seramik parçalarını bulmak mümkündür. Ağkent Yerleşim Alanı içinde bulunana yapı takıntısının sadece temel kısımları kalmıştır. Ancak, bu alan üzerinde yapılan yoğun bir çiftçilik ile birlikte, toprağın sürekli kaldırılması sonucunda yerleşim yerinden kalıntılara rastlamak artık çok zor olacaktır.
Tescil Kararı
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 69    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Mart 2014 Perşembe