­ SİLİFKE MÜZESİ | Kültür Portalı

Silifke Müzesi - Mersin

Silifke İlçesi'nde ilk müze çalışmaları 1939-1940 yıllarında bölgede bulunan eski eserlerinin Cumhuriyet İlkokulu'nda toplanması ile başlamıştır. 1958 yılında aynı okulun bir kısmı depo müze olarak kullanılmıştır. 1973 yılında bugünkü müze binasının inşasına başlanmış, 2 Ağustos 1973 yılında idari binası ve teşhir salonları ile hizmete açılmıştır. Silifke Müzesi iki katlı ve bahçe içinde yer almaktadır. Arkeolojik ve etnoğrafik eserlerin sergilendiği müze Neolitik Dönem'den başlayarak MÖ 1200 yılları Arkaik, Grek, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmektedir.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mersin Gezilecek Yerler