­ MERSİN GÜZEL SANATLAR GALERİSİ | Kültür Portalı

Mersin Güzel Sanatlar Galerisi - Mersin

Şubat 1944 yılında Vali Tevfik Sırrı Gür tarafından temeli atılarak inşaatına başlanan Cumhuriyet Dönemi ilk sivil mimarlık yapıtlarından biri olan Mersin Kültür Merkezi binası (Eski Halkevi)  2 yıl 8 ayda tamamlanmış olup Cumhuriyetimizin kuruluşunun 23’ ncü yılı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim 1946 Salı günü hizmete açılmıştır.

1946-1951 yılları arasında kültür, sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirilen merkez, 1951 yılında halkevleri kapatılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na akabinde 04.01.1977 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir. 1991 yılında restorasyonu tamamlanan bina Mersin Kültür Merkezi (MKM) olarak  hizmete açılmıştır.

Mersin Kültür Merkezi binasında, 1990 yılında kurulan Mersin Opera ve Balesi Müdürlüğü ile yeni hizmet vermeye başlayan Güzel Sanatlar Galerisi birimi bulunmaktadır.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sanat Galerisi
Şehir içi ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz.
Kültür Mah. Silifke Cad. No:65/ Akdeniz/MERSİN
0 (324) 237 04 74

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13863    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2021 Salı