­ İŞYERİ / KONUT - 84 | Kültür Portalı

İŞYERİ / KONUT - 84 - Manisa

Adres Çimentepe Caddesi No:2
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE MAL SAHİBİ
Yapım Tarihi H.1341
Genel Tanım İki katlı dükkân yapısıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki katlı ticaret yapısının alt katı manav, üst katı Manisa' yı Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği olarak kullanılmaktadır. Tuğla Malzeme ile inşaa edilen yapı dikdörtgen planlıdır. Üzeri kırma ahşap çatı ile örtülü olup üzeri Marsilya kiremidi ile kaplıdır. Yapının her iki yanında ve çevresinde tek katlı ticaret kullanımlı yapılar mevcut olup az sayıda iki katlı yapı yer almaktadır. Ön cephesinde alt kat tamamen sokağa tek ve geniş bir açıklıkla açılmaktadır. Bu açıklığın batısındaki ince uzun dikdörtgen açıklık ile üst kata çıkılmaktadır. Üst kat ön cephesinde iki adet sivri kemerli pencere yer almaktadır. Pencerelerin üzerinden aynı formda bir silme dolaşmaktadır. Pencerelerin sivri kemerlerinin ortasında eski yazı ile " Ya Hafız 1341 " tarihi okunmaktadır. Köşelerde kesme taş plasterler mevcut olup yapı saçak altında silme şeridi ile son bulmaktadır. Yapıdaki kat ayırımı, silmesi ile pencere denizlikleri de kesme taştandır. Boyalı olan ön cephenin muhtemelen bütün cephesi kesme taş malzeme ile inşa edilmiş olmalıdır. Doğu cephesinin üst kat seviyesinde de basık kemerli iki adet pencere ile batı cephesi üst kat seviyesinde de bir adet pencere yer almaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 16.08.2000/9596

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 434    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe