­ ÇAKICI EFE EVİ | Kültür Portalı

ÇAKICI EFE EVİ - Manisa

Mah. Köy - Mevkii İğdecik Kasabası
Adres MANİSA / MERKEZ - İzmir Caddesi, İzmir Çıkmazı No: 6
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLKİYET SAHİBİ
Genel Tanım Zemin ve bir kattan oluşan bir konuttur.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Zaman içinde alt kat açıklıklarında değişiklikler yapılmıştır. Yapıya briket duvar eklenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Manisa İli, Sancaklı, İğdecik Kasabasında bulunan taşınmaz zemin ve üzerinde bir kat olan yapı, kırma çatılı olup, dış duvarlar taş örgü üzeri sıvalıdır. Saçak altı çıkma tuğlalarla hareketlendirilmiş olup hemen altında geometrik desenli bir sıra kuşakla çevrelenmiştir. (Özellikle arka cephede korunmuştur) Dikdörtgen olan üst kat pencere üstü silmesi ve doğramaları ahşaptır. Yapının güney cephesinden yanında kemerli, taş üzeri sıvalı hâlihazırda kullanılmayan çeşmesi yer almaktadır. Yapının restore edilerek bozulan alt kat cephesinin ve çeşmenin asıl biçimine dönüştürülmesi gerekmektedir.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 09.03.2006/1945