­ PEYNİRLİ SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Peynirli Su Böreği - Kütahya

Hamur için ; • 5 yumurta, • yarım çay bardağı su, • aldığı kadar un, • tuz. İç malzemesi için; • 700 gr peynir, • tereyağ, • sıvıyağ, • maydanoz. Hazırlanışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur 10’a bölünür. Yapılan bezeler incecik açılır ve serilir. Hamurun ikisi gömlek için ayrılır. 1 tanesi yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kızdırılmış sıvıyağla karıştırılmış yağla yağlanır. Kalan hamurlar haşlanır. Önce soğuk suya sonra ilistire alınır. Suyu süzülünce tepsiye serilir. Her katı yağlanır ve içlenir. Hamurlar bitince haşlanmayan 2. Hamur üzerine serilir ve yağlanır. 200c’de pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 3057    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe