­ YUMURTACI CAMİ / İZMİT | Kültür Portalı

Yumurtacı Cami / İzmit - Kocaeli

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrı Paşa Caddesi'nde 1631 yılında yapılan Yumurtacı Cami kerpiç yapıya sahip olup, çeşitli zamanlarda onarım görerek günümüze kadar ulaşmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait binanın, yaşanan doğal afetlerde hiçbir hasar görmemesi tarihinin en önemli ayrıntısı ve sırrı olurken, dikdörtgen planlı camiyi ahşap çatı gölgeliyor. Yumurtacı Muhammet Ali Ağa tarafından yaptırılan cami, sahibinin mezarına da bahçesinde ev sahipliği yapıyor.

Kocaeli Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrı Paşa Caddesi'nde bulunan Yumurtacı Camii şehir merkezine 700 metre mesafede olup şehir merkezinden yaya olarak gidilebilir. Şehir merkezinden kalkan özel halk otobüsleri ile ulaşım sağlanır.
Hacıhasan mahallesi 41200/İzmit

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8226    Eklenme Tarihi : 13 Haziran 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Aralık 2021 Çarşamba