­ KUTLUCA KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Kutluca Köprüsü - Kocaeli

Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Taşköprü yada Kutluca Köprüsü diye anılan tarihi Roma Köprüsü, düzgün kesme blok taşlar ile inşa edilmiş ve yaklaşık 25 metre uzunluğundadır. 1940 yılında Kocaeli’de araştırma yapan Alman Karl Dörner Kutluca Köprüsü’nün mimari özelliklerine bakarak köprünün İmparator CLADİUS Dönemi'nde inşa edildiğini belirtiyor. 7 gözlü ve 5 kemerli olan köprü yöresel kesme taş malzeme kullanılarak yapılmış. Milattan sonra birinci yüzyılda inşa edilmiş olan köprünün duvar işçiliği ve kemer tekniği dikkat çekmektedir.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Köprü
Kültür Turizmi
Kutluca Köyü'nde bulunan Kutluca Köprüsü, Kocaeli Tütünçiftlik'in kuzeyinde ve Tütünçiftlik merkeze 15 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezine 30 kilometre mesafede bulunmaktadır.
Merkez, Kutluca Köyü, Körfez, Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13727    Eklenme Tarihi : 03 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Haziran 2021 Perşembe