­ PIRASA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Pırasa Böreği - Kırklareli

• Pırasa
  • Yağ
  • Yumurta

Pırasa Böreği Nasıl Yapılır

Arnavut Böreği olarak da bilinen böreğin yapımı için un elenir, ortasına çukur açıp tuzlu su ile yoğrulur. Kulak memesi kıvamında yoğrulan hamur mandalina büyüklüğünde 20 eşit parçaya ayrılır. 10 alta, 10 üste gelecek şekilde bezeleri tabak büyüklüğünde araları açılır. Yağ ile 10 tanesi elle büyütülür. Tepsiye konarak harcı arasına serilir. Diğer 10 tanesi de aynı şekilde üst üste yağlanarak elle büyütülür. Harcın üzerine konur ve kare şeklinde kesilir. Üzerine yağ ve yumurta sürülüp fırına verilir. 45 dk pişirildikten sonra yemeye hazır hale gelmiş olur.

Kaynak: Cemile ÖZMEN Doğum Tarihi : 1955 Doğum Yeri : Edirne İkamet Yeri : Kırklareli Derleme Tarihi : 29 Kasım 2010 Kaynak kişi bu yemeği annesinden öğrenmiş, yapmaya başlamış ve halen yapmaktadır.

Derlemeyi Yapan: Zekeriya Kurtulmuş Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı

Kırklareli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9477    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba