­ KIRKLARELİ MÜZE BİNASI | Kültür Portalı

Kırklareli Müze Binası - Kırklareli

Mah. Köy - Mevkii Merkez Karacaibrahim Mah.
Adres Karacaibrahim Mah. Mustafa Kemal Bulvarı
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yaptıran Mutasarrıf Neşet Paşa ve Belediye Başkanı Hacı Mestan Efendi
Vakfiye -
Genel Tanım 1894 yılında Mutasarrıf Neşet Paşa ve Belediye Başkanı Hacı Mestan Efendi zamanında yaptırılmıştır. 20 Aralık 1930’da Büyük Önder Atatürk tarafından ziyaret edilen bina, 1962 yılına kadar fiilen Belediye binası olarak kullanılmış, 1970’li yıllarda ise tamamen boşaltılarak terk edilmiştir. 1983 yılında başlayan ve çeşitli aralıklarla devam eden restorasyon çalışmaları 1993 yılında tamamlanmıştır. Tarihi binanın müze olarak düzenlenmesi çalışmaları ise Aralık 1990 tarihinde başlatılmış ve 14 Ocak 1994 tarihinde Kırklareli Müzesi resmen ziyarete açılmıştır. Bodrum hariç iki katlı betonarme olan yapının dört cephesinde kemerli pencereler yer almakta olup, girişte dört sütuna oturan cumba vardır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1983 yılında başlayıp çeşitli aralıklarla devam eden restorasyon çalışmaları 1993 yılında tamamlanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı 1894 yılında Mutasarrıf Neşet Paşa ve Belediye Başkanı Hacı Mestan Efendi zamanında yaptırılmıştır. 20 Aralık 1930’da Büyük Önder Atatürk tarafından ziyaret edilen bina, 1962 yılına kadar fiilen Belediye binası olarak kullanılmış, 1970’li yıllarda ise tamamen boşaltılarak terk edilmiştir. 1983 yılında başlayan ve çeşitli aralıklarla devam eden restorasyon çalışmaları 1993 yılında tamamlanmıştır. Tarihi binanın müze olarak düzenlenmesi çalışmaları ise Aralık 1990 tarihinde başlatılmış ve 14 Ocak 1994 tarihinde Kırklareli Müzesi resmen ziyarete açılmıştır. Bodrum hariç iki katlı betonarme olan yapının dört cephesinde kemerli pencereler yer almakta olup, girişte dört sütuna oturan cumba vardır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Müze
Önerilen Kullanım Müze

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4230    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe