­ BAYAZIT (PAŞA) CAMİİ | Kültür Portalı

Bayazıt (Paşa) Camii - Kırklareli

Yapım Tarihi Muladi 1593-1594 Hicri 1002 (İkinci inşaa tarihi)
Yapan Bilinmiyor
Kitabe Mevcut
Vakfiye Mevcut
Genel Tanım Halen ibadete açık olup, kare planlıdır. Duvarların dış yüzleri alternatif tuğla sıkıştırmalı köfeki ve tuğla hatıl sıralıdır. İç tezyinatı ve çatısı ahşaptan, dört mahyalı, üzeri alaturka kiremit örtülüdür. Minare kaideden itibaren köfeki örgülüdür.
Yapılan Onarımlar İlk inşaa tarihi 16. yüzyıl, ikinci inşa, M.1593-1594 H.1002)
Ayrıntılı Tanımı Beyazıt Camii: Kırklareli merkezinde Kocahıdır Mahallesi’nde bulunmaktadır. İlk inşaa tarihi 16. yüzyıldır. İkinci inşa, 1593-1594 (H.1002) tarihinde Güllabi Ahmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Halen ibadete açık olup, kare planlıdır. 489 m² arsa üzerinde 105 m² lik bir iç alana sahiptir. Aynı anda 210 kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahiptir. Duvarların dış yüzleri alternatif tuğla sıkıştırmalı köfeki ve tuğla hatıl sıralıdır. İç tezyinatı ve çatısı ahşaptan, dört mahyalı, üzeri alaturka kiremit örtülüdür. Minare kaideden itibaren köfeki örgülüdür.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3075    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe