­ ŞAHÇALI KÖYÜ | Kültür Portalı

Şahçalı Köyü - Kırıkkale

Adı Şahçalı Köyü
Mah. Köy - Mevkii Şahçalı Köyü, Karatepe Mevkii
Adres Delice İlçesi, Şahçalı Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Şahçalı Köyü, Kırıkkale İline yaklaşık 79 km. Delice İlçesine ise 25 km.dir. üzerinde pitos parçaları ve Eski Tunç çağına ait az miktarda çanak-çömlek parçalarına rastlanan alan ise Köyün güneybatısında, Kara Tepenin kuzeydoğu yamacında yer almaktadır. Alan Köye bitişik olup, köyden geçerek batıya doğru devam eden yolun güneyinde yer almaktadır. Kara Tepe eteklerinde ağaçlandırma yapmak üzere açılan kanallarda büyük pitos parçaları görülmektedir. Yine geçmişte harman yeri olarak kullanılan alan üzerinde az miktarda Eski Tunç Çağı Seramiği mevcuttur.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Şahçalı Köyü, Kırıkkale İline yaklaşık 79 km. Delice İlçesine ise 25 km.dir. üzerinde pitos parçaları ve Eski Tunç çağına ait az miktarda çanak-çömlek parçalarına rastlanan alan ise Köyün güneybatısında, Kara Tepenin kuzeydoğu yamacında yer almaktadır. Alan Köye bitişik olup, köyden geçerek batıya doğru devam eden yolun güneyinde yer almaktadır. Kara Tepe eteklerinde ağaçlandırma yapmak üzere açılan kanallarda büyük pitos parçaları görülmektedir. Yine geçmişte harman yeri olarak kullanılan alan üzerinde az miktarda Eski Tunç Çağı Seramiği mevcuttur.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK