­ HÖYÜK | Kültür Portalı

Höyük - Kırıkkale

Adı Höyük
Mah. Köy - Mevkii Efendi Köyü, Höyük Mevkii
Adres Keskin İlçesi, Efendi Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Efendi Köyü girişinde ( Keskin – Kırşehir Karayolu’nun 20. km’sinde sola ayrılan Efendi Köyü yolunun 3. km’sinde ve yolun hemen kenarında, sol tarafta ) yer alan höyüğün, arkeolojik malzeme verilerine göre M.Ö. 3. ve 2. binlerde iskan gördüğü anlaşılmaktadır. Höyük, yerleşim sınırı itibariyle 406 parseldeki Salih KIRAN’a ait tarla içerisinde kalmaktadır. Höyüğün doğu sınırında Efendi Köyü yolu, kuzey ve kuzeydoğusunda 407 parsel no’lu tarla, kuzeybatısında 414 parsel no’lu tarla, batısında ağaçlık alan ve güneyinde 405 parsel no’lu tarla yer almaktadır. Höyük tepe noktasında 2.5 x 2.5 m. ebadında ve 1.5 m. derinliğinde bir kaçak kazı çukuru mevcuttur. Höyük yüksekliği ise yol kodundan itibaren yaklaşık 8 m.’dir.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Efendi Köyü girişinde ( Keskin – Kırşehir Karayolu’nun 20. km’sinde sola ayrılan Efendi Köyü yolunun 3. km’sinde ve yolun hemen kenarında, sol tarafta ) yer alan höyüğün, arkeolojik malzeme verilerine göre M.Ö. 3. ve 2. binlerde iskan gördüğü anlaşılmaktadır. Höyük, yerleşim sınırı itibariyle 406 parseldeki Salih KIRAN’a ait tarla içerisinde kalmaktadır. Höyüğün doğu sınırında Efendi Köyü yolu, kuzey ve kuzeydoğusunda 407 parsel no’lu tarla, kuzeybatısında 414 parsel no’lu tarla, batısında ağaçlık alan ve güneyinde 405 parsel no’lu tarla yer almaktadır. Höyük tepe noktasında 2.5 x 2.5 m. ebadında ve 1.5 m. derinliğinde bir kaçak kazı çukuru mevcuttur. Höyük yüksekliği ise yol kodundan itibaren yaklaşık 8 m.’dir.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK