­ HORMA KANYONU | Kültür Portalı

Horma Kanyonu - Kastamonu

Pınarbaşı ilçesinde yer alan Horma Kanyonu, ilçe merkezine 3 km mesafede bulunmaktadır. Sahip olduğu doğal zenginlikleri ile Batı Karadeniz’in görülmesi gereken yerlerinden biri olan Horma Kanyonu son zamanlarda Pınarbaşındaki turizmi büyük ölçüde canlandırmıştır.

Horma Kanyonu özel olarak planlanmış doğal yürüyüş alanlarına ve dinlenme noktalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Kanyon içerisinden Ilıca Şelalesinden dökülen, Zarı Çayı geçmektedir. Batı Karadeniz’in tüm güzelliklerini gözler önüne seren Horma Kanyonu trekking için oldukça elverişli bir yapıya sahip olup kanyon sporları ve doğa fotoğrafçılığı için bulunmaz bir yerdir. Günümüzde ailelerin rahatlıkla yürüyebileceği 3 km'lik doğaya uygun ahşap platform bulunmaktadır. Horma Kanyonu doğal akvaryum niteliğinde olup etkileyici dev taş kazanları ve bölgeye özel endemik bitki çeşitleriyle dikkat çekmektedir.

Kaynak: Kastamonu Pınarbaşı Belediyesi

Kastamonu Gezilecek Yerler

Kanyon
Özel araçlarla ulaşım sağlanabilir.
Pınarbaşı İlçesi Ilıca Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 81708    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Ağustos 2020 Çarşamba