­ CALLA | Kültür Portalı

Calla - Karaman

MALZEMELER: Miktarı Kuşbaşı et (kuzu eti) 1000 gr. Patlıcan 8 adet Domates 5 adet Sivri biber 10 adet Soğan 3 adet Sarımsak 2 baş Tereyağı 2 yemek kaşığı Tuz 1 çorba kaşığı Karabiber 1 çorba kaşığı Pul Biber 1 tatlı karşılığı Tarif: 8 kişilik YAPILIŞI: Toprak bir güveç içine, kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir. Et üzerine isteğe göre doğranmış patlıcanlar konur. Patlıcanların üzerine doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Yağ, tuz ve karabiber ilave edilip, 2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir. İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 11723    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma