­ YALVAÇ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ | Kültür Portalı

Yalvaç Müze Müdürlüğü - Isparta

Adres No:4 / Yalvaç
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yaptıran Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Bodrum + iki katlı betonarme bir binadır. Bordum da depo, atölye ve kalorifer dairesi bulunmakta, 1.kat da, teşhir salonu, memur ve uzman odaları bulunmakta, 2.kat ise Müdür odası ve kütüphane olarak kullanılmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1998-2000 yılları arasında onarım görmüş teşhir tanzim çalışmaları yapılmış, 2004 yılında da revakın bir bölümünün üzeri kapatılarak yeni bir salon oluşturulmuştur.
Ayrıntılı Tanımı Pisidia Antiokheia’sı ve civar höyüklerden bulunan eserlerin sergilenebilmesi için ihtiyaç duyulan Müze binasının yapımına 1963 yılında başlanmış ve 1966 yılında hizmete açılmıştır. Yalvaç’ın merkezinde bulunan Müze de höyüklerden bulunan Tunç çağına ait eserler Prehistorik galeride,Antiokheia ve Men Kutsal alanından bulunan Hellenistik, Roma ve Bizans dönemine ait eserler Klasik salonda, Yalvaç ve çevre köylere ait 19.ve 20.yy. folklorik eşyalar ve 19.yy. orijinal Yalvaç Evi de Etnografya salonunda sergilenmektedir. 2004 yılında yapılan onarımla etnografya salonunun yanında bir salon daha kazandırılmış burası şimdilik Sergi Salonu olarak kullanılmaktadır. Bahçede ve Revakta da çeşitli dönemlere ait yazıtlar, heykeltıraşlık eserleri ve mimari parçalar bulunmaktadır.
Tescil Kararı Tescilli Değildir.