­ MİNARE | Kültür Portalı

Minare - Isparta

Harita No AFYON L-24 C-3 19M-III İLAVE
Mah. Köy - Mevkii Eski Kasaba
Adres Eski Kasaba / Uluborlu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Cami ya da mescidi yok olan yalnız bir minaredir. Cirimbolu deresinin güney tarafındadır. Minarenin kaidesi büyük blok taşlardan yapılmış gövdesi ise tuğladan örülmüştür. Minarenin külahı kısadır. Alem düşmüştür.
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar Çeşitli zamanlarda.
Ayrıntılı Tanımı Minarenin kaidesi devşirme malzeme olan blok taşlarla yapılmış, aralarda bir sıra tuğla kullanılmıştır. Kaidenin güney tarafında bir kapısı vardır. Kaideden gövdeye geçiş dikdörtgen piramit şeklindedir. Gövde silindir şeklinde ve tuğla ile örülmüştür. Gövde kısadır. Minarenin kaidesi hariç diğer kısımları harç ile sıvanmıştır. Gövdede üç tane aydınlatma deliği vardır. Gövdedeki sıvaların bazı yerleri dökülmüştür.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İZMİR II NOLU KÜL. VE TAB. VAR. KOR. BÖL. KUR.NUN 07.09.1988 Gün ve 365 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita