­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Adres Uluborlu
Vakfiye
Genel Tanım Dikdörtgen planlı, kırma çatılı, alt kat taş, üst kat bağdadi duvarlı iki katlı bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen planlı, kırma çatısı oluklu metal malzeme ile örtülü yapının, arazideki eğim nedeniyle batıdaki yol cephesinden tek katlı, doğudaki cephesinden iki katlı olarak izlenmektedir. Yapının batı cephesindeki girişi yapı ortasından verilmiş olup içerlek şekildedir. Yol cephesindeki içerlek kapı Bursa kemerlidir. Söz konusu girişi karşılayacak durumda doğu cephede üçgen alınlıkla cumba mevcuttur. Anılan cumba mimari yapısı itibariyle estetik bir görünüm arz etmektedir. Cumba önyüzündeki iki adet kemerli pencere dikkat çekicidir. Yapının alt katı ahşap hatıllı taş duvar, üst katı bağdadi teknikte inşa edilmiştir. Yapının çatı saçakları ahşap kaplamadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. BÖL. KUR.NUN 02.05.2008 Gün 2369 Sayılı Kararıyla Tescil Edilmiştir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita