­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Envanter No 4-62
Mah. Köy - Mevkii Çelebiler Mahallesi
Adres Çelebiler Mahallesi 1314-1306 Sokak
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Yapı zemin + bir katlı olup, üstü alaturka kiremitle kaplı, kırma çatıyla örtülüdür. Alt katın tamamı ve üst katın bir kısmı kalın taş duvar örgülü olup, çıkmalardan oluşan mekanlar ile bahçeye bakan cephe bağdadi üzeri sıvalıdır
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmeden yanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Yapı zemin + bir katlı olup, üstü alaturka kiremitle kaplı, kırma çatıyla örtülüdür. Alt katın tamamı ve üst katın bir kısmı kalın taş duvar örgülü olup, çıkmalardan oluşan mekanlar ile bahçeye bakan cephe bağdadi üzeri sıvalıdır. Alt kat pencereleri kareye yakın büyük dikdörtgen formda, üst kat pencereleri de ½ uzun dikdörtgen formda, alt bölümü kafeslidir. Üst kat cumba yatayda ve dikeyde ahşap bantlı olup, köşelere gelen ahşap bantlar dekoratiftir. Alt kat ve üst kat konut olarak kullanılmıştır. Yapının içine girilemediği için plan şeması belirlenememiştir. Tespit çalışmaları sırasında boş olan yapı, şu anda yangınla yok olmuştur.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak