­ GARNİZON ŞEHİTLİĞİ | Kültür Portalı

Garnizon Şehitliği - Isparta

Harita No 29 M - I a
Mah. Köy - Mevkii Karaağaç Mahallesi
Adres Karaağaç Mahallesi ISPARTA
Pafta 50/C
Vakfiye
Genel Tanım Isparta, Merkez, Karaağaç Mahallesi 154. Cadde üzerinde dikdörtgen biçimli mezarlığın güney kenarında yer alır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen biçimli mezarlığın kısa kenarı 154. Caddeye bakmakta, ana giriş kapısı da bu cadde üzerinde yer almaktadır. Günümüze kadar Isparta İlinden şehitlik mertebesine yükselenlerin gömüldüğü şehitlik kısmı mezarlık alanının güney köşesinde yer almaktadır. Ana giriş kapısı ortadaki daha yüksek ve geniş olmak üzere üç yuvarlak kemerden oluşmaktadır. Girişin aksında, girişe yaklaşık 20 m. mesafede piramidal biçimli bir anıt bulunmaktadır.
Tescil Kararı İZMİR II no'lu K.T.V.K.B.K. 18.08.1989 Tarih ve 867 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotograf, Harita