­ EFENDİ SULTAN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Efendi Sultan Türbesi - Isparta

Adres Uluborlu/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Uluborlu Belediye Başkanlığı
Kitabe H. 699
Vakfiye H. 699
Genel Tanım Kareye yakın dikdörtgen planlı, arasında devşirme blok taşların da bulunduğu ahşap hatıllı yığma moloz taş duvar örgülü betonarme düz dam örtülü küçük bir türbedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Isparta İli, Uluborlu İlçesi, Apollonia Antik Kenti I. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde bulunan, 171 ada 2 numaralı Orman parseli üzerindeki Efendi Sultan Türbesi, kareye yakın dikdörtgen planlı, arasında devşirme blok taşların da bulunduğu ahşap hatıllı yığma moloz taş duvar örgülü, betonarme düz dam örtülü küçük bir yapıdır. Giriş cephesi hariç diğer cepheleri sağırdır. Yapının giriş kapısı sol yanda olup kapı ve kapının devamı niteliğindeki pencere açıklığı demir parmaklıklıdır. Türbe içerisinde bir adet sanduka bulunmaktadır. Giriş kapısının sol yanındaki mermer Türkçe kitabede Efendi Sultan Türbesi İlyas Oğlu Ferhat tarafından yaptırılmıştır. (H. 699) yazılıdır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 11.07.2011 Tarih ve 5290 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita