­ AYDOĞMUŞ 3 NO'LU KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Aydoğmuş 3 No'lu Kaya Mezarı - Isparta

Mah. Köy - Mevkii Küçük Mağara Akçeşme Mevkii
Adres Aydoğmuş Kasabası Keçiborlu/ISPARTA
Yapım Tarihi Roma Dönemi
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye
Genel Tanım Aydoğmuş Kasabasının kuzeydoğusunda kuş uçumu 1 km uzaklıkta Küçük Mağara Akçeşme mevkindedir. Ana kayaya oyulmuş doğu-batı aksında batıya bakan dikdörtgen kapılı iki yana eğimli kırma çatılı mezarın içinde kapının iki yanında iki kline yeralır. Kapının üst kısmı kırılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Aydoğmuş Kasabasının kuzeydoğusunda kuş uçumu 1 km uzaklıkta Küçük Mağara Akçeşme mevkindedir. Ana kayaya oyulmuş doğu-batı aksında batıya bakan dikdörtgen kapılı iki yana eğimli kırma çatılı mezarın içinde kapının iki yanında iki kline yeralır. Kapının üst kısmı kırılmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 15.08.2011 gün ve 5400 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita