­ KÖMBE | Kültür Portalı

Kömbe - Hatay

Yağ, süt ve şeker kenarlı bir kapta elle iyice karıştırılır. İçine dövülmüş mahlep, ceviziltip (küçük hindistan cevizi) mezeki (damla sakızı) tuz, karbonat, süt konup unla beraber çok iyi yoğurulur. Elde edilen kulak memesi yumuşaklığındaki hamur yarım saat dinlendirilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak susama batırılıp özel kalıbıyla şekillendirilir. Orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişilir. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi, İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1538    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Mayıs 2017 Cuma